Workshop Slow Coffee

Haal meer uit de smaak van koffie met onze Slow Coffee Workshop!

Slow Coffee.., leg eens uit?!

De naam van deze manier van koffiezetten zegt het eigenlijk al: neem de tijd voor het zetten van je kopje koffie en creëer daarmee jouw rustmomentje van de dag. Klinkt goed toch?!
Binnen de Slow Coffee-zetmethode neem je de tijd om alle aanwezige aroma’s uit je koffiemaling te halen, waardoor er weer hele nieuwe smaaksensaties naar boven komen dan in die snelle espresso. Jij hebt de controle over de intensiteit en smaak van je koffie en niet jouw superdeluxe koffiemachine (die soms natuurlijk ook heel handig is!).

In deze workshop werken we met gemalen filterkoffie, de zogenaamde Hario-V60 zetmethode. Deze methode heeft de afgelopen jaren aan terrein gewonnen, omdat  koffieliefhebbers ontdekten dat filterkoffie een enorm veelzijdigheid aan smaken heeft.  Duik je mee in de boeiende wereld van filterkoffie?

Leuk! Maar wat ga ik leren?

Je leert hoe je filterkoffie kan inzetten om de rijkdom van smaken in je koffie te kunnen ontdekken. De verfijnde smaken komen veel beter tot hun recht bij deze ‘slow-zetmethode’.

Je wordt stap voor stap op een praktische manier meegenomen in het zetten van filterkoffie.
Wist je bijvoorbeeld dat het belangrijk is om je koffiefilter goed voor te bereiden? Of, dat het belangrijk is om je koffie eerst te laten ‘ontgassen’? Je leert het allemaal in de workshop! 

Wat heb ik er voor nodig?

Voor de workshop heb je het volgende nodig:

  • V60 filterhouder
  • V60 koffiefilters
  • Gemalen (80days) koffie
  • Keukenweegschaal
  • Lepeltje
  • Waterkoker
  • Timer
  • Ketel/opschenk-kan
  • Koffiemok

Wij sturen jou het pakketje met een zak gemalen 80days koffie, een V60 filterhouder en de V60 koffiefilters toe. De rest van de attributen verzorg je zelf.

Het programma

De workshop wordt gegeven door onze enthousiaste en gedreven Barista, Dave! Oprichter van Het Koffieverbond in Ede. Hij neemt jou mee in de wondere wereld van koffie en leert jou de fijne kneepjes van het zetten van jouw ideale bak filterkoffie. Tijdens de workshop is er de ruimte om al jouw koffie gerelateerde vragen te stellen. Je leert hoe de koffie wordt verbouwd en meer specifiek hoe je met het drinken van 80days, koffieboeren en hun gezinnen in Nepal kunt helpen.

Wij vinden dat koffiezetten en koffiedrinken zorg en aandacht verdient. Er zitten namelijk 80 dagen (ja, vandaar de naam 80days!) tussen het plukken van de koffiebes en jouw kopje koffie, een intensief en rijk proces.

Wanneer? En wat kost het?

Vanaf 4 juli organiseren we de workshop iedere zaterdag van 14:00 – 15:00. De kosten bedragen €45, dat is inclusief het pakket met koffie en filters. Als je wilt kun je voor €7,50 een V60 filterhouder aanschaffen, dan sturen we die ook naar je op.

Online / Offline workshop

Normaalgesproken wordt deze workshop op locatie in Ede gegeven. Maar toen het Coronavirus uitbrak is er besloten om deze workshop ook online te gaan geven. En met succes! Je kunt vanuit je eigen omgeving luisteren naar de theorie en op je gemak het koffiezet-stappenplan uitvoeren.

Voor wie?

Voor iedereen die van koffie houdt of wilt leren houden! Je kunt je alleen inschrijven, maar natuurlijk ook met een groepje vrienden. En hoe leuk is het om zo’n workshop met collega’s te volgen? Dat wordt een teamuitje 2.0!

Interesse?

Selecteer in de webshop de datum waarop je aan de workshop wilt deelnemen. De groep kan maximaal uit 10 personen bestaan. De workshop zal plaatsvinden als er op de betreffende datum tenminste 5 deelnemers zich aangemeld hebben.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ben ( ben@80dayscoffee.com).