Een eerlijke prijs

Allereerst moet koffie natuurlijk vooral lekker zijn; zo ook onze 80days koffie. Nou, dat zit volgens ons wel snor. We staan namelijk voor een hoge kwaliteit koffie en dat krijgen we ook terug te horen van onze afnemers. Maar we zouden onze koffie niet als ‘lekker’ of ‘van hoge kwaliteit’ kunnen beschrijven, in de wetenschap dat de koffieboer er een slechte prijs voor krijgt. Minstens net zo belangrijk vinden we het, dat er een eerlijke prijs voor onze koffie betaald word. Alleen als de boeren een eerlijke (goede!) prijs voor hun koffie ontvangen, kunnen ze een goed bestaan opbouwen en zo bij hun gezin kunnen blijven.

Er wordt veel geld verdiend in de koffiesector, maar veelal helaas (nog) niet door de boeren. Het gaat eerder ten koste van hen. Met alle inzet van keurmerken ten spijt, zo lees je in een recent artikel van de Volkskrant. Dat moet echt anders, vinden wij! En daarom: 80days.

Prijsopbouw 80days koffie

80days wil transparant zijn over haar prijzen naar haar klanten. Daarom geven wij je graag inzicht in onze prijsopbouw. In bovenstaand diagram kun je zien dat bijna één derde van de totale consumentenprijs naar onze boeren gaat. Dat is een heel groot deel en daar zijn we best wel trots op.

Heb je een vraag hierover? Neem contact op met één van onze oprichters.
We staan je graag te woord.